Mäiskyparsakaalit. Keitä, litistä, mausta ja paista. Iisi resepti herkulliseen lopputulokseen. Jokaisen parsakaalin ystävän must do!
Taas tuli mäiskyteltyä. Tälla kertaa parsakaaleja. Ja sanomattakin selvää, että kielenhän ne vie. Varsinkin, kun pinnalle ripotellaan jotain makoisaa juuustoa ja italialaistyylinen leipämuru eli pangrattato.
MÄISKYPARSAKAALIT
(4 hengelle)
2 parsakaalia
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
100 g Comté-juustoa
Pangrattato:
2 rkl oliiviöljyä
2 dl pankojauhoja
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1/2 tl chilihiutaleita
1/2 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
1. Valmista pangrattato. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla, lisää pankojauhot ja raastettu valkosipulinkynsi. Mausta chilihiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla. Paista pangrattatorapeaksi ja kullanruskeaksi.
2. Irrottele parsakaaleista kukinnot ja keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta ja lyttää lasin avulla littanaksi. Mausta oliiviöljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla.
3. Raasta comte. Ripottele Comtéa ja rapeaa pangrattatoa lytättyjen parsakaalien päälle. Paista parsakaaleja 225 asteessa ylätasolla noin 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
Maista myös:
Mäiskymaa-artisokat
Mäiskyruusukaalit
Mäiskypunajuuret