Glögimieltymykseni vaihtelee. Välillä sen tulee olla tummaa, makeaa ja voimakkaan punaviinistä. Toisinaan nautin jostain eksoottisemmasta makumaailmasta glögissä. Tänä jouluna halusin glögin olevan lohduttavan lempeää ja takuuherkullista. Tämä sahramilla aateloitu omenaglögi on juuri sitä.
Instajoulukalenterini toisesta luukusta löytyy tuoksuvaa juomaa. Pysy mukana jouluisessa menossa klikkaamalla seuraamaan Jotain maukasta -instatiliä.
Glögivalikoima huimaa päätä. Sekä ihan tavallisessa ruokakaupassa että Alkossa. Tarjolla on jos jonkinmoista sorttia alkoholillista ja alkoholitonta. Joka vuosi uusia ja ihmeellisiä makuja. Valinnanvaikeus iskee. Helpointa on keitellä oma, takuuhyvä glögi. Tänä vuonna syntyi aivan paras vaalea glögi, sahramilla aateloitu omenaglögi.
—–
Sahramilla aateloitu omenaglögi
1 litra
1 1/2 l kirkasta omenamehua
1 ps sahramia
1 vaniljatanko halkaistuna
3/4 dl ruokosokeria
3 kanelitankoa
2 palaa kuivattua inkivääriä
1 dl viskiä
Koristeeksi omenasiivuja mukin reunaan.
Mittaa kattilaan omenamehu, sokeri sekä mausteet. Anna hautua tunnin ajan miedolla lämmöllä kannen alla. Siivilöi.
Kaada juoma takaisin kattilaan, lisää viski ja kuumenna vielä hetki. Kaada laseihin ja koristele omenaglöginomenasiivuilla ja kanelitangoilla.
—–
Tämä sahramilla aateloitu omenaglögi onnistui yli odotusten. Ainahan itse keitellyt glögit ovat herkullisia, mutta tässä glögissä käytin mausteena sahramia, mitä en aiemmin ole glögiin kokeillut.
Sahrami antaa juomaan täyteläisen, lempeän herkullisen maun. Tärkeää on antaa juoman hautua hiljakseen maukkaaksi ja glögi kannattaa valmistaa etukäteen valmiiksi, pullottaa ja kuumentaa herkulliseksi h-hetken koittaessa.
Tämä reseptini on julkaistu marraskuussa Iltalehden Ruokatorstai-sivuilla.
Muita makoisia glögireseptejä:
Seljankukkaglögi
Lakritsiglögi
Tyrniglögi
Ruusuglögi
Kirsikkaglögi
Lisää Jotain maukasta ?
Instagram / Facebook / Twitter