No nyt se on edessä. Keskikesän juhla. Toivottavasti ei sada lunta.. Mutta grillaus sujuu, satoi tai paistoi. Ja kuusenkerkkiä ehtii vielä poimimaan jälkkäriä silmällä pitäen.
Ja ikävä keli ei todellakaan estä kerkkämetsään marssimista, sillä kerkkiä vielä on ja tähän kelpaavat jo ne hieman kookkaamiksi kasvaneet. Hyttysetkin pystyvät poissa, jos vähän vettä ripsii..
Juhannusateriani kokonaisuus täydentyy nyt jälkkärillä, kuusenkerkkä pot de cremellä. Ihastuttava jälkkäri juhannukseksi.
- 8,5 dl kermaa
- 3 dl kuusenkerkkiä
- 7 keltuaista
- 1/2 dl ruokosokeria
- 50 g valkosuklaata
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri sekaisin, ei tarvitse vaahdottaa. Kevyt sekoitus riittää.
- Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ota kattila pis levyltä ja lisää kuusenkerkät. Aja kerkät rikki sauvasekoittimella. Anna maustua vähintään 30 minuutin ajan. Siivilöi kerkät pois kermasta.
- Kuumenna kerma uudelleen. Ota kattila pois levyltä. Lusikoi hieman jäähtynyttä kermaseosta keltuaisvaahdon joukkoon lusikallinen kerrallaan koko ajan vaahtoa sekoittaen. Jatka näin 10-15 lusikallisen verran. Kaada sitten keltuaisvaahto kermakattilaan ja kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi. Sulata valkosuklaa kerman joukkoon.
- Täytä pienet, uunitkestävät kulhot, 6 kpl kermaseoksella ja laita ne syvään astiaan vesihauteeseen niin, että vesi ulottuu kuppien puoliväliin. Peitä vesihaudeastia foliolla. Kypsenne pot de cremejä uunissa 185 asteessa n. 1 h 45 min ajan.
- Jäähdytä ja koristele kuusenkerkällä ja lorauksella kuusenkerkkäsiirappia.
- Ai-van järkkyherkullista. Kuusenkerkän maku on mieto ja hennosti läsnä tässä jälkkärissä.
Kokosin tähän alle juhannustärppejä, herkullisia kasvislisukkeita, herkkuja grillistä ja makeita päätöksiä.
Ihanaa juhannusta kaikille, säästä huolimatta!
GRILLISTÄ:
Hoisipossua vartaassa ja bataattilohkot
Grillattu parsa-halloumivarras
Grillattu valkoinen parsa
Juustopaneroitu possupihvi
Grillattu kaali
Grillattu naudan sisäfilee ja savusalaatti
Grillattu ahven, grillatut nauriit ja porkkanat sekä voi sitruunakastike
Homejuustohampurilainen
LohiBLT grillistä
Majoneesimarinoidun kanankoivet
KASVISHERKKUJA JA -LISUKKEITA:
Persikka-mozzarellasalaatti
Porkkanahummus
Värikäs buddha bowl-lisuke
Kylmä pizza kreikkalaisen salaatin aineksilla
Mehevä Cobb-salaatti Louisianan tyyliin
Aurinkokuivattutomaatti-nokkosdippi ja ruislastut
JÄLKKÄRIT:
Nopsa limepiirakka
Kuningatarjuustokakku
Raparperipaistos
Sitruunainen valkosuklaakakku
Mansikoita ja appelsiinisokeria
Aprikoosi-vadelmacrumble
Tsekkaa kesän maukkaimmat reseptit Jotain maukasta IG-tililtä.
Jussin viettoon sanoo
Vaikuttaa hyvälle 🙂
Kukas tiskikoneen voitti?
Mari sanoo
Heissan, tiskikoneen voitti nimimerkki Marika’s. Kirjoittelinkin siitä tuonne kukkakaalikeittopostaukseen, mutta hyvä laittaa tänne myös, kiitti!
Veera sanoo
Ihanalta näyttää 🙂 Hyvää juhannusta sinne!
https://veeramatilda.blogspot.fi/
Mari sanoo
Kiitos!