KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Eilen jossittelin, että jos jussina olisin maisemissa. Jatkan jossittelua, koska haluan kertoa kavereilleni, mitä kaikkea emme nyt sitten jussina syö..
Rakastan monia asioita. Runsaskuituiset ruissipsit ovat yksi tällainen. Ei juurikaan syö muita sipsejä enää. Ruissipsit ja -lastut ovat sen verran perussipsejä maukkaampia. Sipsiasioissa en terveellisyyttä juurikaan mieti, koska silloin kun on sipsihetki, se ei ei terveellisen elämän huippukohtia. Mutta toki nämä rukiiset vastineet ovat himpun verran perussipsejä terveellisempiä, koska niitä ei paisteta upporasvassa, vaan ne valmistuvat uunissa.
Sipsit? Lastut? Enkö osaa päättää mistä puhun. No osaan, osaan. Linkosuolla vain sattuu löytymään kahta plaatua –RuisSipsit ja RuisLastut – sipsiherkkua. Ohuita, rips raps rapsakoitalastuja ja himpun verran paksumpia sipsejä.
- Linkosuon RuisLastuja
- 3 1/2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
- 3/4 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl ryöpättyjä nokkosia hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- Ryöppää nokkoset kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin 15 sekunnin ajan. Huuhtele siivilässä, valuta ja hienonna.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoile Linkosuon RuisLastujen kera.
- Linkosuon RuisSipsejä
- 100 g naudansisäfilettä tai naudan sisäpaistia
- 1 pieni salottisipuli
- 2 tl dijonia
- 1 tl Worchistershire-kastiketta
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- viiriäisen munia
- Hienonna liha veitsellä hienoksi. Hienonna myös sipuli ja sekoita se mausteiden kanssa lihan joukkoon. Annostele tartaria ruislastujen päälle ja lisää lopuksi viiriäisen keltuainen.
Tässä kuvitteellisen kaverijussini alkupalat. Kun pääruoaksi suunnittelin frendeille grillatut, mehevät ahvenet, niin aterialla alkupalan virkaa hoitavat tartartäytteiset sipsit ja aurinkokuivattu tomaatti-nokkoskeaviilikastikeeseen dipattavat lastut.
Dippikastike sai idean villiyrttiajasta, joka nyt käy kuumimillaan. Nokkonen on superterveellistä ja vielä upean vihreän väristä kevyesti ryöpättynä, joten sitä dippiin siis. Vastaväriksi punaista aurinkokuivattua tomaattia. Kombo on mainio ja se istuu rukiisten lastujen makuun.
Kohta alkaa kuvitteelinen juhannuspöytä olla katettuna kavereille. Vain jälkiruoka puuttuu..!
Yhteistyössä Linkosuon kanssa.
Annaleena sanoo
Nämä ruislastut/-sipsit on kyllä hyvä vaihtoehto tavalliselle sipsille ja maistuu pienemmillekin! Ja tässäpä vielä mainiot täytevinkit näille herkuille. Nam!
Mari sanoo
Näinpä!
kuitetekee sanoo
Kyllä maistuisi! En ole itse koskaan tehnyt tartaria, mutta viime aikoina musta on kehkeytynyt todellinen tartarin ystävä! Hyvä idea tarjoilla se noissa ruissipseissä.
Mari sanoo
Oi, tartar on mun lempiruokiani. Kotona ja rafloissa.
Hanna / Hannan soppa sanoo
Tartaria ruissipsissä – kuulostaa mahtavalta! Ja ihanat klassiset lisukkeet. Niin söpö tuo viiriäisen keltuainen.
Mari sanoo
Oli hyvää 🙂
Peggy sanoo
Ihania suupaloja. Meillä popsitaan näitä usein retkellä ja viikonloppuisin annan lapsille. Astetta terveellisempää perinteisiin 🙂
Mari sanoo
Meilla kanssa mökillä näitä kuluu!
Sari sanoo
Jestas sentään, kun houkuttelivatkin tänne nuo tartarkupposet, vesi kielellä katselen täällä *taas* kuvia!
Mari sanoo
No kiitos, kiitos!