Näin kyllä voi sanoa, sillä maittava, porkkanainen maku tässä porkkanahummuksessa oli. Juuressipsien kanssa nautittuna mitä mainioin herkku.
Jos jotain kivaa naposteltavaa tekee mieli, niin hummus ja sipsit tai kräkerit huitelee kyllä siellä top kolmosessa. Se on maukasta, simppeli valmistaa ja täyttävääkin. Ja hitsit, terveellistä. Aina sanotaan, että mikään terveellinen ei voi olla hyvää. Poikkeus vahvistaa säännön.
Ja kun hummuksen värjää niillä parhaimman makuisilla eli paahdetuilla porkkanoilla herkullisen väriseksi, niin kyllä kelpaa.
Porkkanahummus
400 g veteen säilöttyjä valkopapuja
400 g (n. 6 kookasta porkkanaa) paahdettuja porkkanoita
oliiviöljyä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
suolaa
Lisäksi:
2 -3 rkl oliiviöljyä tarvittaessa hummuksen notkistamiseen
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia
1 tl merisuolahiutaleita, esim. Maldon
Pese porkkanat hyvin ja leikkaa kannat pois. Lohko jokainen porkkana ensi pituussuunnassa halki, syntyneet palaset vielä pituussuunnassa halki ja vielä keskeltä poikki niin, että syntyy kahdeksan ohutta porkkanan palaa. Levitä palat leivinpaperin päälle uunipellille, pirskota päälle oliiviöljy. Murskaa morttelissa korianterin- sekä kuminansiemenet ja ripota ne porkkanoiden päälle. Mausta porkkanat suolalla ja paahda porkkanoita 30 minuutin ajan 200 asteisessa uunissa. Ota pelti uunista ja peitä porkkanat tiiviisti foliolla. Anna niiden jäähtyä 10 minuutin ajan.
Valuta valkopavut. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Mausta ripauksella suolaa ja notkista porkkanahummusta tarvittaessa oliiviöljyllä. Lusikoi seos kulhoon, lorauta päälle hieman oliiviöljyä, ripota pinnalle sormisuolaa ja tarjoa kasvis- tai ruissipisien kera.
—–
Tämä porkkanahummus syntyi vähän sivutuotteena käynnistellessäni grillikautta. Teki mieli jotain pientä hyvää työskentelyn ohella. Ja muuten joo, kyllä siellä mainiosti tarkenee jo grillailla. Ja joo, ekat grilliherkut – täysin vegeä tällä kertaa – maistuivat juuri siltä, miltä ekojen grilliherkkujen kuuluukin. Tästä lisää piakkoin!
Ja loput porkkanahummukset lusikoin huomisaamuna aamiaisleivälleni ja nautin aamuhetkestä ainakin viisi minuuttia..sitten pitää jo sännätä studiolle kuvaushommiin. Kesän Grillaus-lehteä työstämään nääs!
Seuraa @Jotainmaukasta -intagramtiliä ja nappaa tuoreimmat reseptit, parhaimmat viini- ja matkavinkit heti tuoreeltaan.
Sofia sanoo
Onpa kauniin sävyinen hummus. Rakastan hummusta, ihan sitä perinteistäkin. Porkkanoilla en ole sitä vielä kokeillut. Kiitos vinkistä!
Mari sanoo
👌🏻