Laskiaispullakakku pöytään!
Monilla pärähti nyt hiihtoloma käyntiin ja aikaa on riittämiin. Voi vaikka leipoa laskiaisen iloksi tämän ihanan laskiaispullakakun.
Tämä ilahduttaa etenkin niitä, joille yksi laskiaispulla ei oikein tunnu riittävän.. Nappaa resepti täältä.
Ja lomalla ehtii myös kirjojen lisäksi selailla instagramia, etsiä uusia seurattavia ja postailla kuvia. @Jotainmaukasta on kerännyt 4000 ruokakuvien ystävää! Uuh, kiitos, mahtavaa. Ja mahtavinta on se, että kaikki ovat aitoja seuraajia. Ostettuja seuraajia ei mun tililtä löydy.
Himku olla suositumpi kuin onkaan on kova. Seuraajien ostaminen nousi myös esiin Yle Puhella, kun ruokakuvista juttelimme tässä taannoin. Seuraajien ostaminen (ja nyt en siis puhu postauksen mainostamisesta, joka on siis eri asia) tavatonta suomalaistenkaan istagrammaajien parissa, mutta kuinka moni tietää, että seuraajien ostaminen on kiellettyä? Jos Instagram saa aiheesta vihiä, voi tulla monoa tästä sosiaalisesta mediasta.
- Laskiaispullakakku
- 2,5 dl maitoa
- 1/2 pkt hiivaa
- 1 kananmunaa
- 1 dl ruokosokeria
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl vaniljaa
- 1/2 tl suolaa
- 3/4 dl sulaa voita tai muuta rasvaa
- n. 7,5 dl spelttivehnäjauhoja
- Lisäksi raesokeria ja kananmuna pullan voiteluun.
- 250 g marsipaania
- 4 dl kuohukermaa
- 1/2 tl aitoa vaniljaa jauheena
- 1 rkl ruokosokeria
- 6-8 mansikkaa viipaloituna
- mintunlehtiä
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat, kardemumma, vanilja ja suola. Lisää lopuksi voi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan ja kohota se liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta 12 pullaa. Aseta pullat leivinpaperilla vuorattuun, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Jätä pullien väliin leviämisvara. Kohota liinan alla vielä 15-20 minuutin ajan.
- Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pullien pinnalle runsaasti raesokeria. Paista kakku kypsäksi 200 asteisessa uunissa. Tämä vie noin 25-30 minuutin ajan.
- Anna laskiaispullakakun jäähtyä ja halkaise se varovaisesti leipäveitsellä leikaten. Leikkaa marsipaani ja mansikat siivuiksi, vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljalla.
- Levitä kakkupohjalle marsipaani- ja mansikkasiivut. Lusikoi päälle kermavaahto. Nosta kakun kansi paikoilleen ja koristele reunat pienillä mintunlehdillä.
Mikä ero näillä ostetuilla seuraajilla on? Aidot seuraajat tykkäävät sivustasi maksusta ja osallistuvat myös tykkäämällä ja kommentoimalla. Feikkiseuraajat vain nostavat tilisi tykkääjämäärää runsaasti kerralla, mutta eivät muuten osallistu tilisi toimintaan, feikkejä kun ovat. Tai jos osallistuvat, kommentit ovat bottien raapustelemia, lyhyitä öläyksiä tai kuvaan liittymättömiä kommentteja. Mutta siis, molemmat tavat ovat kiellettyjä. Ymmärrettävistä syistä.
Aitojen ostettujen seuraajien jäljittäminen tileiltä on vaikeampaa kuin feikkien. Feikkitilit tunnistaa helposti hämärien ulkomaalaisten seuraajiatilien sumasta. Ostaminen tosin jättää aina jälkensä ja näkyy yleensä helpoiten siten, että tykkäysten määrät tilillä ovat jossain vaiheessa (kyllä, niitäkin voi samalla ostaa) triplaantuneet. Kuvista on ensin tykätty järjestelmällisesti alle sadan tykkääjän voimin, mutta yhdessä yössä tykkääjien määrä moninkertaistuu.. ja jää tälle moninkertaiselle tasolle. Käykääpä tsekkailemassa tuttuja, äkkisuosituiksi nousseita tilejä.
Miksi seuraajia sitten ostetaan? No, se on yksinkertaisesti nopein tapa saada oma tili näyttämään suositulta, röyhistellä rintaansa instagramosaajana ja näin blogiyhteistöiden aikaan houkutella myös asiakkaita itselleen. Aika noloa, eikö?
Myös tilien sitoutumisastetta ’engagement ratea’ on tutkittu ja näiden lukujen pysyminen tutkimusten mukaisissa rajoissa kertoo myös paljon siitä, miten tiliä on kasvatettu. Onko tili juuri niin suosittu kuin se antaa ymmärtää. Tykkäysten, kuvien ja seuraajien määrä ja suhde toisiinsa kun liikkuu tietyissä rajoissa aidoissa, luonnollisesti rakentuneissa tileissä. Tämä luvun laskeminen on simppeliä ja esimerkiksi täältä löytyy ohje luvun laskemiseen ja muutenkin mainio kirjoitus seuraajien ostamisesta ja siitä, kuinka pintaa raapimalla tämän asian pystyy helposti selvittämään.
No, miten niitä seuraajia sitten ihan ilman vilppiä saa lisää? Muun muassa seuraamalla sitä, mistä seuraajat tililläsi tykkäävät, postaamalla aina tasalaatuisia, hienoja kuvia ja sellaisia kuvia, joista yleensä pidetään. Ruoan saralla vedet kielelle herauttavat kakun toimivat. Käy kommentoimassa muiden postauksia ja tykkäile muiden tileistä.Ole aktiivinen. Mutta ei liian tyrkky. Liian usein kuvan jakaminen voi myös saada seuraajan unfollaamaan. Tsekkaa tarkempia ohjeita vaikka täältä ohjeita.
Mitään kikkaa siihen ei tosin ole, että saat lukusi nousemaan äkisti tuhanella, parilla. Ole siis sinnikäs. Aidot seuraajat kun eivät ilmesty kenenkään tilille yhdessä yössä..! Jos joku tili vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on.
Seuraa @Jotainmaukasta -intagramtiliä ja nappaa tuoreimmat reseptit, parhaimmat viini- ja matkavinkit heti tuoreeltaan.
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi sanoo
Tämä on tällainen kahden hengen ruokakunnan laskiaispulla 🙂 Ihana idea, kerrassaan. Hyvä syy kutsua muitakin pullan ääreen.
Tuo tykkääjien ostaminen Instagramissa on kyllä ällöä ja tyhmää. Pistää vihaksi moinen puuha.
Mari sanoo
Juu, ihan kahdelle hengelle suunniteltu kakkunen. <3
beachhousekitchen sanoo
Meille on tulossa parin viikon päästä sukulaisia talo täyteen talvilomalla, joten tässä olisi täydellinen herkku heidän kestitykseen! Olen kyllä itse aikamoinen laskiaispullafani – kermaa ei voi koskaan olla liikaa : ) Ei ymmärrä ei, tuota tykkääjien ostamista, onneksi omat (hih mulla taisi tulla 3k täyteen) aitoja ja ei yhtään feikkiä…
Mari sanoo
Onnea 3 K:n johdosta!
Merituuli Hemilä sanoo
Kuolasin jo tätä pullakuvaa Instassa (juurikin, niin) vaikken edes kermavaahdosta tykkää.
Tuo Instatilin loppuun asti stailattu tyyli on minulle vieras. Tykkään että instassa näkyy elämä, juuri silloin tai sitten jonain muisteluna. Mutta sosiaalisen median kanavia käytetäänkin tosi eri tavalla. Enkä tarkoita että mitä tahansa roiskaisuja on kiva katsoa, mutta itse tykkään tosiaan enemmän elämänmakuisista tileistä. Joskin hienoja kuviakin on kiva ihailla!
Mari sanoo
Muakin vähän sellaiset täysin stailatut tilit puuduttaa. Siinä ei näy se instagrammaajan elämä. Välillä on kiva olla rosoa mukana.
Sirkku sanoo
Ihana idea! Jos kokoonnutaan kaveriporukalla laskiaisen aikoihin, niin tiedän mitä teen 🙂
Tykkääjien ostaminen Instassa taas ei ole ihana idea.
Mari sanoo
Kiva kuulla!
Veera sanoo
Ai miten ihana kakku!
Toivottavasti Instagram keksi jonkun keinon lopettaa toi osteluhomma kokonaan. Toinen on bottikommentit, joista mielellään pääsisi eroon.
Mari sanoo
Joo, bottikommentit on niin älyttömiä. Jengihän käyttää näitä ohjelmia, jotka käyvät automaattisesti kommentoimassa vaikkapa ’kakku’-hastagattyjä kuvia ja sitten se kommentti on sellainen ympäripyöreä turhuus, joka ei edes kuvaan liity.
Lotta / Syötävän hyvä sanoo
Hyvännäköinen kakku! Mulla ei ole aiemmin ollut hirveästi bottikommentoijia, mutta nyt viime aikoina niistä on tullut varsinainen riesa, ääh. Pitäis tehdä joku koe että mikä/mitkä häshtägit niitä kerää ja lakata käyttämästä niitä..
peggy thomas sanoo
Ihana pullakakku, tuli jo ihan kesäinen fiilis.
En tiennytkään, että Instagramissa on tuollaistakin toimintaa. Toivottavasti keksittäisiin keino poistaa tälläinen turhuus ja ongelma.
Mari sanoo
Tässä oli jotain kesäistä kyllä ja hyvin voisin väsätä myös kesän kahvipöytään tämän.
Dinner4u2 Mirka & Pauliina sanoo
Onpa ihana laskiaispullakakku! Minä tarjoaisin laskiaispullat kyllä ehdottomasti tämän kakun muodossa :).
Mari sanoo
Kiva kuulla!
Viimeistä murua myöten sanoo
Nämä kuvat on kyllä taas niin mehukkaita 🙂 Täyttä asiaa puhut Mari! En kuitenkaan malta olla taas mainitsematta, että tilin seuraajamääriä voi nostattaa aidosti jopa yli tuhannella kuukaudessa, kun vaan jaksaa olla superahkera ja tuhlata hurjan (alleviivattuna) paljon aikaa siihen.. Tykkäillä ja kommentoida kymmeniä ja kymmeniä kuvia päivässä.
Mari sanoo
Kiitos, kiitos! Hyvä, kun maltat. Aktiivisuus toki instassa palkitaan ja etenkin vastavuoroisuus. Tosin aloittelijalle tärkeintä on laadukkaan kuvamateriaalin postaaminen ja oikeiden hastagien käyttäminen, sillä valitettavasti aluksi seuraajia tippuu aika harvakseltaan, jos sivulla vasta vähän kuvia. Seuraajat jotenkin arkailevat ja miettivät, että onko tämä ’aito’ tili. Mutta sitten kun kuvia alkaa kertyä, niin vastavuoroinen tykkäily ja kommentoiti on yksi osa sitä toimintaa, joka auttaa menestymään. Itse en tosin ole tuollaisiin lukuihin päässyt. Syystä tai toisesta ja tykkäilystä sekä kommentoinnista huolimatta.
Minttu / Haarukkavatkain sanoo
Oon ehkä vähän jäävi tähän kommentoimaan, mutta tuo sun idea laskiaispullakakusta oli loistava!
Mari sanoo
Hieno kakku, hyvä leipuri <3
Lumo sanoo
Laskiaspullia on nyt pyörinyt somessa muodossa jos toisessakin, mutta tämä on yksi ihanimmista!
Olin aiemmin pitänyt seuraajien kalastelua seuraamalla ja nopeasti häviämällä typeränä ja alhaisenakin, mutta seuraajien ostaminen ajaa siitäkin ohi.
Mari sanoo
Kiitos, kiitos <3 Ja sanopa muuta.
Taru/Pullahiiri sanoo
Minäkin olen ihan ulkona noista tykkääjien/seuraajien ostamisesta. Ehkä onneksi, kun tuota lukee 🙂 Laskiaispullakakku on tuttu täälläkin, mutta nuo tuoreet mansikat saavat kyllä pisteet tässä kakussa!
Mari sanoo
Ne mansikat olivat piste iin päällä. Tämä kakku toimii!
Ariela/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sanoo
hieno on pullainen kakkusi 🙂 ihanaa laskiaisen aikaa sinne!
Mari sanoo
Kiitti, kiitti! Samoin sinne.
Jenni liemessä sanoo
Maistuisi! Onnea 4000 aidosta seuraajasta 🙂 Mä oon varmaan sinisilmäinen kun en ole huomannut feikkejä suomalaisia ruokatilejä instassa. Itse on nähnyt niin kovan vaivan tilin kasvattamiseen että toivoisi ettei sellainen ainakaan yleisty.
Mari sanoo
Kiitos Jenni <3
Virpi Vanelja sanoo
Ai että, mikä idea. LASKIAISPULLAKAKKU. Mulle äkkiä moinen! Söisin yksin hela hoidon. Nam.
Ja hei hyviä vinkkejä Insta-puolelle. Itsekään en ole törmännyt (tai ainakaan tunnistanut) yhteenkään tuttuun profiiliin, jossa seuraajat vaikuttaisivat ostetuilta, enkä kyllä usko että moinen menettely edes pitkällä tähtäimellä tuottaa minkäänlaista tulosta tai oikeaa etenemistä esim. uralla. Kyllä se on kova, säntillinen ja intohimoon pohjautuva työ joka kannattaa ja näkyy. Ja joskus pienet onnenkantamoisen myötätuulet, kuten itsellä Instagramin suositus, josta kirjaimellisesti tipahti yhdessä yössä kymmeniä tuhansia seuraajia. Mutta loppupeleissä kaikkein tärkeintä on, että itse voi olla tyytyväinen työjälkeensä – Silloin ei tykkääjien ja kommenttien määrät ym. enää pahemmin edes kiinnosta. Itse lopetin moneksi kuukaudeksi kokonaan seuraamasta tykkäyksien määrää, jotta se ei aiheuta painetta omaan flowhun. Instagram voi olla ihana paikka inspiroitua ja jakaa inspiraatiota, mutta myös todella ahdistava painepätsi, jos muiden liikkuja alkaa kyttäämään. Paras keskittyä -sielläkin- vain omaan tanssiinsa ja jakaa kepein mielin hyvää. 🙂
Mari sanoo
Jep, tämä kakku ei kauaa pöydässä viivy <3
Insta on musta kaikkein inspiroivin ja ihanin sosiaalinen media, mutta musta on myös hyvä tiedostaa, että kaikkeen valitettavasti liittyy näitä sivuilmiöitä, kuten tässä tapauksessa seuraajien ostaminen. Aivan kuten muissakin sosiaalisissa medioissa. Kommenteista päätellen moni ei tätä edes tiedosta. Oman menestyksen vertaaminen muihin on - myös tästä syystä aivan turhaa - ja pitää vain edetä omilla ehdoillaan, omaan tahtiin. Aloittelijat toki saavat varmasti paineita, kun huomaavat, että seuraajien saaminen on hidasta ja työlästäkin..mutta pitäisi vain muistaa, että lopussa kiitos seisoo. Itse jaksan joka kerta iloita, kun uusi tonni tulee täyteen ja tiedän, että seuraajia kuvani myös aidosti kiinnostavat. Ja seuraajista valtaosa ei ole tuolta idän suunnalta ja tekstit pelkkää hepreaa..eikun arabiaa 🙂
Juulia sanoo
Laskiaispullakakulle iso peukku! IG:ssä tapahtuvalle epäaidolle näennäiselle menestykselle taas iso buu. Seuraajien / tykkäilijöiden ostamista varmasti tapahtuu ja paljonkin, mutta itse en ole sellaista muiden tileiltä bongannut. Ehkä olen monen muun kommentoijan tavoin turhan sinisilmäinen tai en osaa tunnistaa ilmiötä kun sellaisen näen – erilaisten bottien kommentteja kun tulee omallekin tilille huomiota kalastelemaan aika ajoin ihan pyytämättä 😀 Virpin tavoin olen kanssa huomannut, että niitä tykkäysmääriä ja seuraajia ei kannata liikaa jäädä tuijottamaan, ellei sitten ole pyrkimys saada just jotain tiettyjä huippulukuja tietylle kuvalle (yhteistöiden merkeissä vaikkapa). Pysyy pää paremmin kasassa ja mieli korkealla!
Mari sanoo
Tykkääjämäärien ja seuraajien tuijottelu on nyt vähän eri asia kuin se, mistä haluan kertoa eli että seuraajia voi myös ostaa ja tämä tekee instasta vähän epäaidon. Itse ainakin kilvoittelen itseni kanssa ja seurailen, kuinka pian saan taas sen seuraavan tonnin kasaan. Nopeammin ehkä kuin aiemmin?!
Minna -Ku ite tekee sanoo
Ihanan näköinen kakku! Mä tein kesällä päätöksen, että jouluun mennessä kaksinkertaistan seuraajieni määrän ja aika hyvin siihen tavoitteeseen pääsinkin, kun mulla on vasta niin pienet seuraaja määrät. Mutta kovaa työtä se on. Välillä pitää pitää taukoa sen Instan kanssa, kun en halua muuttua neuroottiseksi seuraajien kyttääjäksi, mikä olis mulle hyvin helppoa.
Mari sanoo
👍🏻
Nanna sanoo
Heh heh! Miksi et laittanut otsikoksi: Kun yksi laskiaisipulla ei riitä ? 🙂 Ensi tiistaina katsotaan montako menee!
Mari sanoo
Heh, olis pitänyt 🙂
Minni / kokeileva keittiöni sanoo
Ihanan näköinen kakku! Tuo ja kylmää maitoa, kiitos!
vuocho sanoo
Tuo olisi meille sopiva laskiaispulla. Itse kun on pakko tehdä kuitenkin, meillä kun laitetaan väliin sekä mantelia että hilloa ja kermavaahtoakin pitää olla vähintään tuplasti kaupan versioihin verrattuna.
On hassua, miten aina seurataan noita seuraajien lukumääriä eri sosiaalisen median kanavissa. Niitä kun on niin kovin helppo ”väärentää”. Tiedostan toki, että jotain mittareita täytyy olla varsinkin kaupallista yhteistyötä suunniteltaessa, mutta kyllä sisällön laadulla ja kiinnostavuudella pitäisi olla suurempi merkitys.
Minua myös ärsyttävät ne seuraajiksi ilmaantuvat, jotka vain toivovat vastavuoroista seuraamista ja katoavat omalta seuraajalistalta viimeistään viikon kuluttua.