Puolukkagraavattu nieriä. Joulupöydän joulukalat, kuten tämä graavattu nieriä, saavat näppärästi uuden ilmeen marjajauheilla tai eksoottisemmin japanilaisella matchajauheella.
Olen elokuulta alkaen väsäillyt jos jonkinmoista jouluherkkua, sekä tänne blogiini että asiakkaille ja Iltalehteen. Samalla on alkanut muotoutua oman joulupöydän – suku tulee kylään – kattaus.
Ainakin pöytään katetaan tätä ihastuttavan värireunan saanutta graavikalaa eli puolukkagraavattua nieriää.
Puolukkagraavattu nieriä
2018-09-12 12:51:14
Tulosta
Ainesosat
- Puolukkanieriä
- 1 nieriäfilee
- 2 tl karkeaa ruususuolaa
- hyppysellinen sokeria
- rouhittua valkopippuria
- Koristeluun 3-4 rkl puolukkajauhetta ja tilliä (myös karpalojauhe käy)
- Tarjoiluun saaristolaisleipäsiivuja.
Valmistusohjeet
- 1. Suolaa, sokeroi ja pippuroi nieriäfilee. Kääri kala leivinpaperiin, pussita se tiiviisti.
- 2. Annan maustua vuorokauden ajan jääkaapissa.
- 3. Pyyhi maustuneen kalan pinta puhtaaksi. Ripottele pinnalle tasainen kerros puolukkajauhetta ja leikkaa kala fileerausveitsellä ohuiksi siivuiksi. Kokoa siivut saaristolaisleipäviipaleille, koristele pienellä tillin oksalla ja vie heti tarjolle.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Saaristolaisleipä
2016-12-15 12:23:34
Tulosta
Ainesosat
- 9 dl piimää
- 50 g hiivaa
- 3 dl mallassiirappia
- 3 dl maltaita
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 rkl suolaa
- 1 l spelttitäysjyvävehnäjauhoja
- 1, 5 dl Pernod’ta
- voita vuokien voiteluun
Leipien voiteluun
- 1/2 dl ruokosokerisiirappia
- 1/2 dl Pernod'ta
Valmistusohjeet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Taikinaa ei tarvitse vaivata ja se saa jäädä melko löysäksi. Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Anna leipien kohota 2 tuntia liinan alla.
- Paista saaristolaisleipiä yhteensä 2 1/2 tunnin ajan, ensin 175 asteessa ja kun leivät ovat kohonneet alenna lämpötila 160 asteeseen. Voitele leivät tässä välissä Pernod-siirappisekoituksella.
- Jäähdytä kypsät leivät ritilällä. Saaristolaisleipä säilyy hyvin ja sen maku ja koostumus on parhaimmillaan muutaman päivän päästä leipomisen jälkeen.
Vinkit
- Saaristolaisleipä on mainio vietävä. Se on leipomisen jälkeen parhaimmillaan parin päivän päästä ja säilyy mehevänä pitkään. Limpun ympärille kietaisen pätkän vanhaa sanomalehteä ja kauniin nyörin. Lahjan viimeistelee vihreä oksa. Koristellun leivän voi kääriä sellofaaniin tai sujauttaa sen rustiikkiseen paperipussiin.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Muita jouluherkkuja:
Kinkun kera punajuurisinappi
Kahvipöytään matchakakku
Suut makeaksi kahvifudgella
Nanna sanoo
Puolukkanieriä on huippuidea!