SISÄLTÖYHTEISTYÖ
Noin. Nyt on kesäloma taputeltu. Ensimmäisenä mielessä pyörii kevennys ruokavaliossa. Jonkun sortin detoksaus. Lisätään siis salaattia ruokavalioon ja lingotaan vihermehuja. Aloitetaan tällaisella hemaisevalla mozzarellasalaatilla.
Olehan toki kesällä salaattini nauttinut. Vihannekset ovat niin maukkaita, hyviä sellaisenaan. Ehkä kevennys ennemminkin tarkoittaa sitä, että syön vähemmän ja terveellisemmin. Ei kakkuja joka päivä tai läskiä grillistä.
Mutta salaattien syömisessä ei mielestäni ruoan maussa tingitä. Salaatit, jos jotkut voivat olla sekä vedet kielelle herauttavia että silmänruokaa parhaimmillaan. Jatketaan siis siitä, mihin kesäkuussa jäätiin – muistathan vielä tämän makean, rapean ja kotimaisen, monikäyttöisen salaatin – eli nakkaan jälleen kehiin muutaman herkullisen Cosmopolitan-salaatista tehnyt salaattiherkun.
- 1 Cosmopolitan-salaatti
- 3 buffalomozzarellaa
- ½ dl pestoa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 ruukkua herneenversoja
- 2 dl tuoreita herneitä
- Koristeeksi basilikanlehtiä. Lisäksi pestoa ja sitruskrutonkeja
- 25 g pinjansiemeniä
- 50 g parmesaania
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 ruukkua basilikaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 siivua maalaisleipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkosipulia
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- rouhaus mustapippuria
- Valmista ensin pesto mittaamalla ainekset tehosekoittimeen ja ajamalla ne sileäksi pestoksi. Voit myös käyttää hyvää valmispestoa.
- Leikkaa maalaisleipä reiluiksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää murskattu valkosipulinkynsi ja paista leipäpalat rapeiksi. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.
- Revi salaatti paloiksi ja sekoita joukkoon herneet. Aseta ainekset tarjoilukulhoon. Kokoa päälle paloiksi revittyä buffalomozzarella, aurinkokuivattuja tomaatteeja sekä basilikanlehtiä. Lusikoi pestoa jokaisen mozzarellapalan päälle. Koristele annos herneenversoilla sekä sitruunakrostineilla. Pirskota päälle kastike.
Tähän salaattikevennysintooni liittyy myös mehujen linkoaminen. Tein eilen järisyttävän herkullisen mehun, jaan reseptinkin tässä pikimmiten. Olen aiemmin panostanut hedelmäisiin mehuihin, mutta nyt haluan juoda myös vihreää. Eilen join vaaleanvihreää nektaria, ihan keijukaisten juomaa.
Taidanpa muuten kokeilla, mitä mehukas ja vehreä Cosmopolitan-salaatti linkoamisesta tykkää.. ja minkä raaka-aineen kanssa se sinne mehulinkoon laitetaan !
Tsekkaa myös muut herkulliset Cosmopolitan-salaattireseptini:
Halloumi-salsarullat
Marjaisa fetasalaatti
BLT-lohileivät
Tapaskääröt
Yhteistyössä Cosmopolitan-salaatin kanssa.