Vappua odotellessa voi väsätä pienet fisut ja chipsit. Tai käy nämä vappunakin.
Vaikka vuosikertasamppanajan kanssa. Näin näitä itse tässä joku aika sitten nautin. Ja nyt, kun asiaa tarkemmin mietin, nämä olisivat aivan nappivalinta vappubrunssille, suolaista ja rasvaista.
Juuri mukiinmenevää dagen efterinä. Ja kuplajuoma jaksaa yllättävän hienosti mukana.
- 400 g turskafileitä
- suolaa
- spelttivehnäjauhoja
- 1 1/4 dl vettä
- 3/4 dl olutta
- 2 dl spelttivehnäjauhoja
- 1 rkl maizenaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
- suolaa
- mustapippuria
- ruokaöljyä friteeraamiseen
- 1 dl majoneesia (valmista tai itse väsättyä)
- 1 tl curryjauhetta
- 1/2 suolakurkkua
- suolaa
- mustapippuria
- Leikkaa turskafileet sopiviksi sorminsyötäviksi paloiksi. Suolaa palat ja pyörittele ne jauhoissa.
- Sekoita frityyritaikinan kuivat ainekset yhdessä kulhossa ja nesteet toisessa kulhossa. Sekoita nesteet kuivien aineiden joukkoon ja vispaa taikina sileäksi. Lisää vielä suolaa ja rouhaus mustapippuria. Anna taikina levätä viileässä n. vartin ajan. Kasta kalan palat frittitaikinaan ja friteeraa ne kypsiksi ja kullanruskeiksi kääntäen paloja välillä. Kalat kypsyvät n. 3-5 minuutissa palojen koosta riippuen.
- Valmista remoulade pilkkomalla suolakurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset majoneesiin ja tarjoa kastiketta friteerattujen fisujen kera.
Sitten vielä se chips-osasto. Suosittelen lämpimästi lisää rasvaa tikkuperunoiden muodossa. Paljon parempia chipsejä ei ole..
Tuo kuvassa oleva shamppis oli muuten erinomainen. Olisin ostanut tätä pullon jos toisenkin, mutta kävi ilmi, että juomaa oli tullut Suomeen vain hyvin rajattu määrä ja pullot olivat numeroituja. Eihän sitä nyt enää tarjolla ollut. Mutta hyvä muisto jäi. Leveä samppanja mun makuun!
Tällaisista ruoista täällä haaveilen. Ja väsään samalla kakkuja julkkareihin. Kahdeksan tehty, kolme vielä odottaa tekemistä. Kyllä tämä tästä!