Vielä pitää leikkiä kesää. Ilma kun tuppaa olemaan hyytävä.
Stailasin tänään lehtikuvauksissa kesäruokia ulkosalla, T-paita päällä, koska käsikuviakin haluttiin. Kesäisen kananlihalla olin.
Aamun sää näytti lupaavalta. Kirkasta, tuulista tosin. Mutta aamun kääntyessä päiväksi jäätävä tuuli vain voimistui ja eipä aikaakaan, kun stailasin ruokia lumisateessa, kädet sinisinä. Näin sitä kesää tehdään!
Mutta jos viikonloppuna sää yhtään kääntyy parempaan, niin tämä, parsa-halloumivarras on aika kiva herkku grillistä. Mainio lisuke grillatulle kalalle.
Parsa-halloumivartaat
2015-04-24 21:29:59
Tulosta
Ainesosat
- nippu parsaa
- 1 pkt halloumi-juustoa
- oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan kuori raastettuna
- tuoretta oreganoa
- mustapippuria
Valmistusohjeet
- Leikkaa parsoista puiset perät pois. Leikkaa halloumi sormenpaksuisiksi siivuiksi pituussuunnassa. Sekoita muutamaan ruokalusikalliseen oliiviöljyä raastettu sitruunan kuori ja mustapippuria. Nypi joukkoon vielä muutamia tuoreen oreganon lehtiä. Valele juuston ja parsojen päälle.
- Grillaa grillissä kauniit raidat sekä halloumiin että parsoihin. Varrastus kannattaa tehdä vasta grillaamisen jälkeen, sillä molemmat -sekä parsa että halloumi-suhtautuvat kylminä nihkeästi varrastamiseen. Halloumi murenee ja parsat katkeavat.
Vinkit
- Tämä on hauskannäköinen lisuke kesäpöytään, jossa monenmoista grillattua syötävää. Älä muuten erehdy laittamaan vartaiden päälle suolaa, halloumi kun on itsessään hyvin suolainen herkku.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Merja sanoo
Mari, olipas ovelasti kirjoitettu tämä varrastaminen ;). Niin tietysti, hallojumi murenee kylmänä. Mulla oli oikein hauskaa lukiessani tätä oivallusten kautta!
Mari sanoo
Eikös ollutkin ;). Kokemuksen kautta!