Hus siitä joulu. Mutta vaikka joulu on ohi, ei se juhlinta tähän lopu.
Ennen uuden vuoden pauketta maistuu kyllä joku muu ruoka kuin sellainen makea, täyteläinen ja lihaisa. Kuka haluaa pizzaa?? No mulle tänne kaikki heti!
Tämä pizza on hauskasti viininpunainen, kun pohja on leivottu punajuurimehuun. Kesällä tein vastaavantyylisen tomaattimehuun. Tuo kivaa twistiä peruspohjaan ja väriä elämään!
- 2 dl punajuurimehua
- 1 tl intiaanisokeria
- 1 rkl kuivahiivaa
- ripaus suolaa
- 5 dl spelttivehnäjauhoja
- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
- Lisäksi jauhoja leipomiseen.
- ½ parsakaalin kukinnosta
- neljä kevätsipulinvartta
- ½ dl hyvää oliiviöljyä
- 50 g raastettua pecorino-juustoa
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- suolaa
- mustapippuria
- ½ sitruunan mehu
- 75 g mozzarellajuustoraastetta
- 5–6 herkkusientä siivutettuna
- pari lehteä lehtikaalia
- paahdettuja punajuurisiivuja yhdestä punajuuresta
- Kuori ja siivuta pizzan päälle tuleva punajuuri juustohöylällä lastuiksi. Levitä palat pellille leivinpaperille ja pirskottele niille hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita. Paahda palat pehmeiksi 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Valmista pizzapohja. Lämmitä punajuurimehu hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää sokeri ja hiiva, sekoita ja anna hiivan kuplia noin 10 minuuttia. Lisää suola ja jauhot, vaivaa taikinaa hetki. Taikina on ja saa olla löysää. Lisää lopuksi sulatettu kookosöljy. Nostata taikinaa vähintään 40 minuutin ajan.
- Valmista parsakaalipesto. Pilko puolikas parsakaalin kukinto pienemmiksi paloiksi, raasta pecorino-juusto ja pilko kevätsipulin varret. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi pestoksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa juoksevuutta oliiviöljyllä.
- Painele taikinasta käsin pellille leivinpaperin päälle soikionmallinen pizza. Levitä pizzapohjalle pestoa, juustoraastetta, ohuiksi suikaleiksi silputtua lehtikaalia (poista lehtiruoti ennen silppuamista) ja sienisiivut.
- Paista pizza 225 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele kypsä pizza rucolalla tai vastaavalla salaatilla ja paahdetuilla punajuurisiivuilla.
- Pizzasta tulee neljälle.
Ja kun nyt kuitenkin on lauantai, niin ehkä lasi viiniä pizzan kanssa on okei? Joulun juhlinnasta huolimatta.
Join jouluna ensimmäistä kertaa Ferngrove Diamond Chardonnayta ja tykästyin. Siis todella! Mikä hedelmäinen tykitys yhdistettynä siihen niin kovasti pitämääni tammiseen vivahteeseen. Tämä viini ei missään nimessä ole mikään iisipiisi valkkarinlitku, vaan todella ryhtinsä kantava aussiherkku.
Ja kun tässä pizzassa on myös makua ja näköä, niin nämä voi hyvin tänä lauantaina parittaa. Sitä uutta vuotta odotellessa.
P.S Nauttikaa pizzan ja viinin lisäksi runsaasti C-vitamiinipitoisia hedelmiä, inkivääriä, kuumia juomia ja kaikkea flunssaa ennalta ehkäisevää. Aika napakat virukset on nimittäin liikkeellä.
Puolitoista viikkoa olen tätä flunssaa parannellut (kokeilin myös avantoa ja saunaa, vähän helpotti) ja vieläkään ei loppua näy..Huh!
Maikki sanoo
Ihanan näköinen tuo pizzapohja! Upea väri 🙂
Mari sanoo
Punajuurella tulee kyllä upea. Oon tosiaan kokeillut myös tomaattimehua sekä kurpitsasosetta. Kaikista tulee oma kiva sävy, mutta punajuurimehu on ihan huippu. Riittävän tumma väri.