En ole koskaan nähnyt miehen ostavan muhevaa muffinssia. Tai kuullut silmät loistaen kertovan loihtimastaan kuppikakusta. Joten muffinssit taitavat kyllä olla tyttöjen ruokaa.
Ja sellaista, mitä itse kyllä himoitsen. Monta päivää oli takaraivossa nakuttanut, että pitäisi saada jotain mausteista, jouluisaa muffinssia. Rapealla sokerikuorrutteella jouluisa aromeja sisältävän chailatten kanssa.
Tälläkin kertaa, kuten useasti tuppaa käymään, muffinssien makumaailmaa ohjasi se, mitä kaapista löytyi. Kuvaushommista oli jäänyt paketillinen tuoreita karpaloita. Kaapit tursuavat pähkinöitä raakakakkukokeiluista. Mikäs sen jouluisampaa.
Muffinsseihin piilotettiin pekaanipähkinöitä ja muhevia karpaloita. Karamellin makua taikinaan toi intiaanisokeri. Ja jouluntunnelmaa kaneli, kardemumma ja vanilja.
Noh, nyt jo koko reseptin tähän melkein ehdin naputella. Tässä siis, olkaa hyvät!
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 4 dl spelttivehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl ruokosokeria
- 1 dl intiaanisokeria
- 1 rkl jauhettua kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl aitoa, jauhettua vaniljaa
- 1/4 tl Himalajan suolaa
- 2 dl maitoa
- 2 munaa
- 100 g voita
- 3 dl karpaloita
- 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
- Lisäksi voita muffinssivuoan voiteluun, mikäli käytä metallista muffinssivuokaa.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito ja kananmunat. Sulata voi.
- Lisää voi maito-kanamunaseokseen. Lisää kuivat aineet, sekoita.
- Voitele muffinssivuoat voilla ja paista muffinsseja 25 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Koristele halutessasi sokerikuorrutteella (1 dl pölysokeria, muutama tl vettä, sekoita notkeaksi ja valuta raidat muffinssien päälle).
- Annoksesta tulee 8 isoa, herkullista muffinssia.
Flussa yrittää pukata päälle, päätä jomottaa ja olo on kurja. Jos tällä eilisellä muffinssilla ja teellä ei parane, niin sitten ei auta. Kuin sairastaa.