Jouluna ehkä kuitenkin kirpsakkaa jälkiruokaa? Vai mitä olette mieltä?
Katsotaan nyt sitten, mutta tämä on todella helppo ja herkullinen. Ja silti maukas ja juhlava. Mutta kysymys kuuluu, mitä ihmettä silloin joululla oikeasti jaksaa syödä jälkiruoaksi juhlapöydän jälkeen.
En ole koskaan ollut raikkaiden jälkiruokien ystävä. Raikkaat makeat kuuluvat aamuun. Illallinen täytyy lopettaa sokerihumalaan. Kyllä tällä ihan hyvät sellaiset saa. Kun keittää vielä lisukkeeksi jallusta ja ruokosokerista toffeista kastiketta..
Sekamarjacrumble
2014-12-10 20:30:45
Tulosta
Ainesosat
- 50 g voita
- 1/4 dl sokeria
- 1 1/4 dl jauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 125 g mustikoita
- 125 g karhunvatukoita
- 50 g karpaloita
- omena kuutioituna
- 3 luumua kuutioituna
- päärynä kuutioituna
- vaniljaa myllystä tai yhden tangon siemenet
- 1 tl kardemummaa
- 2 rkl sokeria
- 1/2 dl manteleita
- Jallukastike
- 2 dl jaloviinaa
- 1 dl ruokosokeria
Valmistusohjeet
- Halkaise mantelit pituussuunnassa kahtia. Voitele uunivuoka voilla, lisää kuutioidut hedelmät ja marjat, mantelit, sokeroi ja mausta vaniljalla sekä kardemummalla. Sekoita kevyesti.
- Sekoita huoneenlämpöiseen voihin hyvin vatkaten sokeri, lisää jauhot joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Tiputtele marjojen päälle taikinanökkösiä - kaikkien marjojen ei ole tarkoitus peittyä. Paista 200 asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan, kunnes päällystaikina on kauniisti ruskettunut.
- Mittaa kattilaan jallu ja ruokosokeri, keitä toffeeksi ja tarjoa lämpimänä valmiin crumblen kanssa.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Kunhan tästä töiltäni ryhdistäydyn, niin tulossa joulun juomavinkit sekä juustot!