Ei tähän tarvitse mitään sen kummallisempaa otsikkoa. Tuo riittää.
Glögi puhukoon puolestaan. Tämän vuoden paras. Aivan varmasti.
- 4 dl vettä
- 4-5 tähtianista
- 1 dl melassisokeria
- 1 dl ruokosokeria
- Valmista ensin lakritsisiirappi. Mittaa ainekset kattilaan. Anna kiehua n. 20 minuutin ajan. Poista tähtianikset ja purkita.
- Valmista glögi käyttämällä 2 rkl lakritsisiirappia/2 dl punaviiniä. Mittaa viini ja siirappi kattilaan. Kuumenna viini kanelitangon kanssa kattilassa. Kaada tarjolle laseihin ja lisää jokaiseen lusikaksi kanelitanko.
- Annoksesta tulee siirappia n. 4-6 hengen glögeihin.
P.S Asteen verran tujumpi, mutta ehdottoman jouluinen pakkaus on Hellegårdsin glögg med whisky. Tätä maistelin, kun lakritsisiirappi loppui!
P.S 2 Melassisokeria saa hyvinvarustetuista ekomarketeista ja näkyipä sitä Stockallakin.. Sen käyttäminen on tärkeää, sillä se on hyvin aromikasta ja tummaa sokeria. Tavallisilla sokereilla ei pääse yhtä maukkaaseen lopputulokseen.
Hellegårdsin glögi saatu tuotenäytteenä.
Suvi sanoo
Kuulostaa aivan ihanalta! Täytyy laittaa kokeiluun hetimiten 🙂
Mari sanoo
Ja se on niin ihanaa!!
Eve sanoo
Vau tästä tuli herkkua! Osaatko suositella mihin viiniin tämän valmistaisit? Tai mitä vois käyttää alkoholittomaan versioon? Kiitos! 🙂
Mari sanoo
Eikös! Mä käytin pyöreän pehmeää ja edullista Murviedron Iris Tempranilloa ja se toimii tässä hyvin. Viini ei saa olla liian voimakas, tanniininen tai tamminen, ettei lakun maku jää jalkoihin. Alkoholittomaan voisit kokeilla kaupoissa myytävää Blossan alkoholitonta glögiä. Se on todella hyvä holiton glögi. Ihanaa joulunodotusta sinne!