Paljon parhautta tänä kesänä.
Paras grillikana, check. Paras grillipihvi, check. Paras possu, check, check, check!
Kyllä. Possu saa makua grillistä ja tänä kesänä on syöty kolme erinomaista possuateriaa.
Jaan tässä yhden makuhermoja erityisesti kutkuttaneen, grillissä kärisseen juustopossun ohjeen, joka syntyi Sami Tallbergin kirjan inspiroimana.
Emmentalpossu
2014-07-22 10:47:14
Tulosta
Ainesosat
- 600 g possun sisäfileetä
- n. 1 dl spelttivehnäjauhoja
- 1 rkl tuoretta timjamia
- sormisuolaa
- mustapippuria
- 400 g raastettua mustaleimaemmentalia
- 4 kanamunaa
- öljyä ja voita paistamiseen
Valmistusohjeet
- Leikkaa sisäfile paloiksi ja nuiji paloja hieman litteämmäksi niin, että syntyy pienet pihvit. Raasta emmentaljuusto. Sekoita lautasella spelttijauhoihin timjami, suola ja mustapippuri. Laita yhdelle lautaselle raastettu juusto ja toiselle kanamunat, joiden rakenteen vatkaan kevyesti rikki.
- Kasta possunpihvit ensin jauhoseokseen ja pyörittele pihvi huolellisesti jauhoissa. Kasta pihvi sen jälkeen munaseokseen molemmin puolin ja lopuksi pyörittele pihvi juustossa. Painele juustoa tiiviisti kiinni pihviin.
- Paista pihvit parilalla öljyssä ja voissa kullanruskeiksi.
Vinkit
- Tarjoa pihvit raikkaan kesäsalaatin kanssa.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
P.S Mikäli liikut Mäntyharjun seuduilla, tsekkaa tuorein Pitäjänuutiset. Sieltä löytyy se paras grillatun lohen ohje ja juttua tutusta bloggarista, jonka kirjan julkaisuun on enää vajaa kuukausi.
Nyt jännittää!