Kesäkurpitsanuudelisalaatti on kesän kiemuraisin salde.
Olenko joskus kertonut, kuinka tykkään vihannessorvistani? Tänään tykkään siitä vielä enemmän.
Olen viikon sisään sanan varsinaisessa merkityksessä vääntänyt tätä salaattia neljä kertaa, vähän eri mausteilla toki. Miksikö? Siksi, että tällä viikolla on ollut pari lehtihaastattelua ja jutustelun lomassa piti kokata jotain kepeää. Kuvausworkshopiin tarvitsi kaunista kuvattavaa.
Siksi, että se on kesän paras salaatti. Tuoreet kotimaiset tomaatit, rapea kesäkurpitsa, fetan tai vuohenjuuston suolaisuus. Hieman yrttejä, hieman oliiviöljyä. Siksi, että se on simppeliydestään huolimatta kaunis kuin kukkaketo. Siksi.
Vapise fetasalaatti, valtakautesi on uhattuna.
Ja vastauksena päivittelyysi. Ei, et tarvitse vihannessorvia tämän salaatin valmistamiseen. Sen kun höyläät kesäkurpitsan pystysuunnassa ohuiksi siivuiksi ja leikkaat ne terävällä veitsella ohuiksi spageteiksi. Olen testannut tämänkin, toimii!
- 2 hoikkaa kesäkurpitsaa
- pari kourallista erivärisiä minitomaatteja
- 2-3 rkl tuoretta oreganoa
- 200 g fetajuustoa
- extra virgin -oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- ripaus sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- Sorvaa tai leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi nuudeleiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Nypi tuoreesta oreganosta pari kolme ruokalusikallista lehtiä. Murenna feta. Kokoa ainekset salaattikulhoon, lorauta päälle runsaasti hyvää oliiviöljyä, purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Sekoita ja vie tarjolle. Salaatin voi tehdä myös hyvissä ajoin ja antaa sen hetki marinoitua ennen tarjoilua.
- Kesän raikkain salaatti, absolut!
Sitten ehkä vasta seuraavalla viikolla..ehkä?
Tätä siis juhannuksena..vai oletko perinteisemmällä linjalla, mansikoita ja uusia perunoita? Vi jotain mehevää grillistä?