..poistettuna.
Kyllä, nyt ollaan ’Sitä parempi soppa’-kirjan kanssa siinä tilanteessa, että kokonaisuus on pientä höyläystä vailla valmis.
Us-ko-ma-ton-ta! Yli 90 reseptiä, reilut 190 sivua. Koko projektista aloitettiin keskustelut viime syksynä ja tässä ollaan.
Ja miltä lopputulos näyttääkään? Olen onnellinen! Juuri siltä, miltä pitääkin. Tästä kuuluu iso kiitos ulkoasusta vastaavalle Miikalle, joka vain tiesi, miltä kuvistani ja reseptiikastani luodun kirjan tullee näyttää: värikkäältä, persoonalliselta ja tuoreelta. Se, että tunsimme toisemme ennestään ja että Miikkaa on myös muissa jutuissa jeesaillut (mm. blogini logo on hänen käsialaansa), ei ainakaan asiaa haitannut.
Nyt siis muutamia reseptejä poistellaan, muutamia lisäillään. Yritän tietysti tuputttaa vielä lisää kuvia kirjaan, monta hienoa on jäämässä rannalle.. Sitten kirja lähtee painoon ja itse siirryn pikku hiljaa kesälomalle – tai ainakin mökin rauhaan..
Höylä höyläsi lehtikaalisipsit pois kirjasta. Ehkä siksi, että lehtikaalireseptejä ei kirjasta uuvu. Rakas lehtikaali!
Sitä paitsi, tämähän oli tämän vuoden alun trendejä, ehkä kaikki ovat tätä herkkua jo tehneet? Mikäli ei, niin hip hop kokeiluun, ovat supermaukkaita.
- 200 g lehtikaalia
- sitruunasormisuolaa
- mustapippuria
- mustia seesaminsiemeniä
- seesaminsiemenöljyä
- TAI
- 200 g lehtikaalia
- sormisuolaa
- 1 rkl roseepippureita
- 1 limen raastettu kuori
- Revi lehtikaalin lehdet paloiksi. Heitä lehtiruoti pois. Levitä palat uunipellille.
- Pirskota lehtikaalien päälle valitsemaasi öljyä. Sekoita. Mausta kaali valitsemillasi mausteilla ja pyörittele lehtiä käsin pellin päällä niin, että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti kaikkialle.
- Paista sipsejä puolisen tuntia uunissa miedossa 120 asteen lämmössä, kunnes ne ovat rapeita ja tuoksuvia.