Kyllä juhlissa pitää olla joku makea päätös. Tai juustoisa. Juotavakin käy.
Omissa kevään pippaloissani päädyin hoitamaan jälkiruokapuolen cakepopseilla, juustoilla ja jälkiruokadrinkillä.
Instagramista osui silmiini Cupcake’s by Fridan kerrassan valloittavat cakepopsit ja heti tiesin, että niitä pitää saada. Bileiden kutsussa oli tikkareita ja cakepopsit jatkoivat vängästi samaa teemaa. Vähän piti myös selvitellä, että kuka se tämä Frida on.
Frida on yksityisyrittäjä, kokki ammatiltaan, joka innostui kuppikakkujen, cakepopsien ja fantasiakakkujen tekemisestä nelisen vuotta sitten. Tällöin pk-seudulla ei ollut muita saman alan yrittäjiä ja Frida päätti lähteä toteuttamaan unelmaansa. Nyt hän tekee tilaustyönä perhejuhliin ja firmoille mitä mielikuvituksellisempia kakkusia.
Itsekin sain esittää toiveen cakepopsien väreistä ja tyylistä. Hauska, näyttävä ja sopivan kokoinen jälkiruoka. Tykkäsin!
Cakepopsien lisäksi ostin juhliini monenmoisia juustoja ja löysin samalla uudet suosikkini eli Helsingin Meijeriliikkeen ihanan kermaiset ja maukkaat juustot, Linnunlaulun, Klippanin ja Hakaniemen. Ostin kaikkia laatuja, vieraat tykkäsit. Omaksi suosikikseni nousi ehdottomasti Klippan, mahtavan kermainen valkohomejuusto. Pienissä paketeissa nämä ovat myynnissä ja hintakin on ranskalaisia juustoja korkeampi, mutta se maku!
Juustojen kanssa tarjolla on täysjyväisiä pieniä näkkäreitä, oliiveja sekä hedelmiä. Tein myös maittavaa hasselpähkinähunajaa. Rakensin valtavan hedelmävadin koko noutopöydänsyötäväksi koristeeksi. Kukkia ei tarvittu ja pöytäkoriste myös syötiin illan aikana. Kätevää.
- 350 g italialasta metsähunajaa
- 1 pieni ps, n. 80 g hasselpähkinöitä
- Paahda hasselpähkinöitä kuumalla, öljyttömällä pannulla, kunnes kuoret tummuvat alkavat irtoilemaan. Jäähdytä pähkinät ja hiero kuoret irti kämmenten välissä. Osaan voi jäädä kuoria, se tekee hunajasta entistä rustiikkisemman oloista.
- Kaada hunaja kauniiseen astiaan tai lasipurkkiin, sekoita joukkoon paahdetut pähkinät ja tarjoile hunajaa juustojen kera noutopöydässä.
- 3,3 dl kermaa
- 1 prk tiivistettyä maitoa
- 1 tl vaniljatahnaa (tai kahden vaniljatangon siemenet)
- 3/4 dl vahvaa espressoa
- 3,5 dl tummaa rommia
- Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ota kattila pois hellalta ja lisää loput aineet. Jäähdytä ja säilytä juoma jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
- Ravista juomaa hetki shakerissa, näin se hieman paksuuntuu ja kaada tarjolle kauniisiin laseihin tai espressokuppeihin.
- Annoksesta tulee espressokupilliset 15 hengelle.
Näillä jälkiruokoavaihtoehdoilla säästin paljon aikaa ja vaivaa. Ei tarvinnut leipoa tai suuremmin väsätä. kaiken pystyi valmistelemaan ja osa herkuista hankittiin valmiina. Lisäksi tämäntyyppiset maistuvat vieraille. Olen itse kiinnittänyt huomiota siihen, että kakut jäävät herkästi nauttimatta, varsinkin tällaisissa iltapainotteisissa bileissä.
Vinkkejä:
Panosta laadukkaisiin juustoihin. Ilahduta vieraita monipuolisella ja vähän erikoisempia juustoja sisältävällä juustotarjottimella.
Rakenna hedelmistä pöydän syötävä koriste.
Laita juustojen kanssa tarjolle hilloja, oliiveja ja pähkinäistä hunajaa.
Osta juustojen seuraksi crackereiden sijaan laadukkaita, pieniä täysjyväisiä näkkileipiä. Ihan maukkaamman maun vuoksi.
Korvaa kakut pienillä kuppikakuilla tai cakepopseilla. Hauska idea lakkiaisiin, syntymäpäiville tai lastenjuhliin.