Intiaainisokerikakku. hemmetin hyvää. Sitä tästä tuli. Näin totesi kuuden hengen testiryhmänikin.
’Hemmetin hyvää’, totesivat Helsinki Design Guiden toimituksen työntekijät maistellessaan tätä intiaanisokerikakkua. Hemmetin hyvää. Siinä se tuli. Ei tarvitse tällä kertaa itse kehuskella. Vaikka sen hyvin osaankin.
Kakku on leivottu splettijauhoilla ja makeutettu intiaani-täysruokosokerilla.
Siis mikä kinuski. Mikä maku!
Intiaanisokerikakku
2014-02-09 13:37:04
Tulosta
Ainesosat
- 175 g huoneenlämpöistä voita
- 2,5 dl intiaani-täysruokosokeria
- 2 dl creme fraichea
- 3 munaa
- 3 3/4 dl spelt-kakkujauhoja
- 3 rkl ruokosokerisiirappia
- rouhaus ruususuolaa
- 1 vaniljatangon siemenet
- 1 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- Suolakinuski kakun päälle
- 2 dl intiaanisokeria
- 3/4 dl vettä
- 50 g voita
- 1 tl vaniljauutetta tai yhden vaniljatangon siemenet ja tanko
- 1/4 tl ruususuolaa
- 1 dl kermaa
- Vuoan voiteluun: voita ja spelttirouhetta sekä 1 rkl spelt-kakkujauhoja
Valmistusohjeet
- Siivilöi huoneenlämpöiseen voihin intiaanisokeri. Sekoita sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kanamunat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää tämän jälkeen jauhot, joihin olet sekoittanut soodan, kanelin ja hyppysellisen ruususuolaa.
- Kaavi vaniljatangosta siemenet ja sekoita ne creme fraichen joukkoon. Lisää creme fraiche lopuksi taikinaan, sekoita kevysti.
- Voitele perinteinen kuivakakkuvuoka (n. 16 cm halkaisijaltaan). Jauhota se ensin speltrouheella ja pyörittele vielä ruokalusikallinen jauhoja vuoassa. Kaada ylimääräiset rouheet ja jauhot pois. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista kakkua 175 asteessa 55 minuutin ajan. Tee vielä tikkutesti eli kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Tikkuun ei saa tarttua yhtään taikinaa, kun pistät sen kakkuun.
- Valmista kakun kypsyessä suolakinuski. Mittaa syvään paistinpannuun vesi, intiaanisokeri, vaniljatangon siemenet ja vaniljatanko. Anna kiehua hiljalleen sekoittan, kunnes sokeri liukenee ja seos kuplii reippaasti. Poista vaniljatanko tässä vaiheessa.
- Lisää sitten voi ja kerma ja keittele kastiketta reippaasti kiehutellen ja koko ajan sekoitellen kasaan noin 10 minuutin ajan, kunnes alkaa muodostua paksu, herkullinen kinuski.
- Koristele kakku tällä ihanalla intiaanisokeri-suolakinuskilla.
- *Voit halutessasi käyttää vaniljatangon siementen sijaan vaniljauutetta. Yksi teelusikallinen vastaa noin yhden vaniljatangon siemeniä.
Vinkit
- Ehkä aivan paras kinuskikastike syntyy intiaani-täysruokosokerista. Kokeile myös jäätelön kanssa.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Tämä kakku saattaa löytää tiensä myös keittokirjaani. Saas nähdä!
Annakaisa sanoo
Tätä täytyy tehdä ystävänpäiväksi!
Jotain maukasta sanoo
Kerro sitten, mitä tykkäsit! Ja kiva nähdä, että säkin kuulut bloggaajien alati kasvavaan joukkoon..
Nimetön sanoo
Missä vaiheessa siirappi oli tarkoitus lisätä? Itse unohdin sen leipoessa, kun ohjeessa ei ollut mainintaa siitä. Kinuskin suhteen olin valpempi ja muistin lisätä suolan 😉 Tosin onnistuin keittämään kinuskin ihan liian tiiviiksi..ois tullut hyviä nekkuja. Mutta hyvää on ja ens kerralle onkin sitten tekniikka hiottu 🙂
Jotain maukasta sanoo
Heissan! Siirappi lisätään, kun voi ja sokeri vatkattu vaahdoksi. Kiitos huomiosta, tarkennan reseptiä! Ja kiva kuulla, että maku kuitenkin oli kohdillaan.
Jotain maukasta sanoo
Kinuskista vielä piti sanomani, että sitä ei tarvitse keitellä sen jälkeen enää ollenkaan, kun koostumus on tiivistynyt ja muuttunut kinuskimaiseksi. Tässä kuosissa se säilyy notkeana siihen asti, kunnes kakusta viimeinenkin pala nautittu.
Nimetön sanoo
Mitä on täysJYVÄruokosokeri?!
Jotain maukasta sanoo
Ha, ha. Hyvä kysymys. Silmät sikkuralla on taas reseptiä kiireessä kirjattu ylös 🙂