..vähän siellä sun täällä. Ainakin päätellen siitä, kuinka suosittu hakusana hirvi on.
Ja edelleen jonkun vuoden takainen hirvipataohjeeni on yksi luetuimmista postauksistani.
Ostan joka syksy hirveä. Ja laitan osan pakkaseen varastoon. Talven kuluessa sitten silloin tällöin nautimme hirviherkkuja. Ja kun tämä talvikin nyt suvaitsi tulla, niin pataruoka alkoi houkuttaa.
Mutta johtuuko joulusta vai mistä, niin halusin patani nyt hyvin yksinkertaisena, perusmauilla ja tein hirvipadan hyvin erilaisella reseptillä kuin tuo suosikkiresepti. Ja hyvää siitä tuli. Juurevaa, rustiikkista.
Täytyy erikseen vielä mainita, että nauris sopii mielestäni hirven kanssa hienosti. Se on mieto, mutta hieman makea, mutta ei vie ajatuksia jouluun, kuten lanttu tuppaa tekemään.
Mitäs sitten juomaksi? Tässä ollaan niin perinteisten makujen äärellä, että päädyin olueen. Samuel Adams Boston lager on maukasta ja viljaisaa. Yksi suosikkioluistani muutenkin tällä hetkellä. Sitä siis.
Sinne meni viimeiset hirvenlihat. Rustiikkista, perinteistä ruokaa ja ulkona lunta ja pakkasta. Tykkään!
Syksyllä sitten taas herkutellaan tuoreella.
Merja sanoo
Hirvi on ihanaa, ja pataruokana vielä ihanampaa. Osuisipa joku sarvipää nyt meidän perintörisukkoon on jahti on päällä, saisi paistin! Tai muuten taitaa joutua odottamaan ensi syksyn kauppahallin satoon…
Jotain maukasta sanoo
Pidän peukkaja paistin puolesta! Mä pidän myös hirvestä kaikissa muodoissa, mutta pataruoka on niin ihanan helppo valmistaa ja tulos onnistuu aina.
Makuhermoilija sanoo
Hirvilihapullat, hirven sisäfile, hirvinburger, hirvipata… Hirvi on hirveeeeeen hyvää!
Jotain maukasta sanoo
Täysin samaa mieltä 🙂