Kasa luita. Pieni ähky. Ja nurkassa tuoksuva joulukuusi.
Kun joulu on ohi, niin haluan, että se on sitten myös ohi. Kuusi ei viihdy meillä loppiaiseen. Kinkkua ei syödä joulupäivien jälkeen.
Mutta ei sitä hyvää potkan jämää pois laiteta. Parissa tunnissa hellalla tuoksuu ensimmäisen arjen lounas. Mehevä hernekeitto.
Hernekeitto joulukinkusta
2013-12-27 14:19:02
Tulosta
Ainesosat
- 500 g herneitä
- 2,5 l vettä
- joulukinkun potka ja lihaa
- n. 1,5 tl Maldon-suolaa
- sinappia
Valmistusohjeet
- Herneet huuhdotaan illalla ja laitetaan isoon kattilaan likoamaan veteen. Aamulla hella päälle, suolaa herneille, kinkunjalka perään ja sopan annetaan kiehua rauhassa 2,5 tunnin ajan. Ota luu pois keitosta, riivi lihat irti, pilko ne pieniksi paloiksi ja sekoita valmiin keiton juokkoon.
- Joulkukinkku antaa niin mahtava maun keittoon, että itse en sitä sen enempää maustele. Sinappia tietysti laitetaan, mutta sitä jokainen saa tursotella pöydässä haluamansa määrän.
Vinkit
- Joulun jälkeen on aina kova nälkä. Tästä lihaisia sattumia täynnäolevasta sopasta riittään. 6 ruokailijalle.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/