Laskin aivan itse. Ja nyt ollaan keittiössä koko päivä.
Siiderikastike ensiksi valmistumaan. Pistaaseilla vihertävän pinnan saanut joulukinkku ansaitsee maukkaan ja omenaisen kastikkeen. Lapsuudenkodissa kastikkeena oli omenasosetta, johon lisättiin kinkunlientä. Tässä oma versioni siideristä valmistettuna. Sellaisesta omenaisesta ja aidosta.
Siiderikastike joulukinkulle
2013-12-23 11:55:33
Tulosta
Ainesosat
- 3,5 dl omenaviiniä
- 2 dl vettä
- 2 ploa 0,33 dl luomusiideriä
- oliiviöljyä
- 2 laakerinlehteä
- banaanishalotti
- porkkana
- 1 rosmariininoksa
- 1 rkl ruokosokeria
- hunajaa ja voita
- suolaa, mustapippuria
- (kinkunlientä)
Valmistusohjeet
- Leikkaa vihannekset lohkoiksi, freesaa niitä hetki oliiviöljyssä. Lisää sitten viini, siideri, vesi, demi-glace ja sokeri. Ajja kiehua hiljakseen kasaan, kunnes puolet alkuperäisestä määrästä on jäljellä. Siivilöi ja siirrä kauniin ruskea kastike kattilaan. Lisää hieman voita ja hunajaa, pippuroi, maista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mikäli haluat, voit lisätä kinkunlientä kastikkeeseen ja keitellä sitä hieman lisää, paksummaksi.
Vinkit
- Kastikkeesta riittää n. 6-8 hengelle.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/