Top Chef-iltamme makea päätös oli simppeli ja toimiva herkku, juustokakkumousse. Ja Akseli väsäsi tämän käden käänteessä. Tämän kerma-juustoseoksen oi maustaa Akselin käyttämän Yuzun sijaan lemoncurdillä, hillolla, liköörillä tai muulla makealla. Päälle voi rouhia erilaisia keksejä, marenkeja tai pähkinää. Hyvää tulee aina ja helposti.
Juustokakkumousse marjoilla ja keksinmuruilla
1 osa kermaa ( 2dl)
1 osa tuorejuustoa ( 200 g)
1/5 osa tomusokeria
2 vaniljatangon siemenet
1 prk Yuzu-hilloa
ripaus kanelia
digestivekeksejä
mansikoita
Vatkaa sähkövatkaimella kerma ja tuorejuusto notkeaksi seokseksi, lisää tomusokeri ja mausta seos vaniljalla ja kanelilla. Lusikoi seos lautasille, koristele mansikoilla ja rouhi päälle keksimuruja. Helppoa ja herkullista! Lasista voi tämän kanssa siemailla vaikka hunajaista trockenbeerenauslesea ja makean kiintiö täyttyy takuulla.
[…] juustokakkumoussea nautiskellessa ja Lenzin Trockenbeerenauselen hunajaista makua maistellessa tuli taas mieleen se, […]