Tästä jälkiruoasta on kepeys kaukana. Tummasuklainen brownie ilottele kahden vaaleamman serkkunsa kanssa. Ja on kertakaikkiaan suussasulavan ihanaa. Jäätelöllä, vaniljakastikkeella tai vain sellaisenaan. Jos on olemassa jälkiruokataivas, niin tämä annos asuu siellä.
Kolmen suklaan browniet
1 levy tummaa suklaata
200 g voita
2 dl sokeria
4 kanamunaa
1 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 levyä Dajm-suklaata
1 pieni levy Fazerin valkosuklaata
Valmista brownietikina sekoittamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi seokseksi. Lisää kanamunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sulata tumma suklaa mikrossa ja lisää se taikinaan. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja karkeaksi rouheeksi pilkotut valkosuklaa- ja dajmpalat.
Paista kakkua matalassa neliövuoassa 175 asteisessa uunissa, kunnes kakku kiinteytyy reunoilta, mutta keskusta on vielä kostea. Tämä vie noin 20-25 minuuttia. Leikkele haluamasi muotoisiksi paloiksi ja koristele raastetulla valkosuklaalla, marjoilla ja tarjoa vieressä hyvää vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta. Kakku säilyy herkullisena ja houkuttelevana useamman päivän, kun sitä ei paisteta liikaa ja kokonaan kypsäksi. Lasillinen tummanpuhuvaa portviiniä, herkullista Reciotoa tai rusinaista Amaronea ja suklaataivaan portit aukeavat – ainakin hetkeksi.
Kimmo L sanoo
Kimmo kiittää. Ohje oli mitä mainioin ja nyt myös valtakunnallisessa tv:ssä ylpeydellä lainattu.
Jotain Maukasta sanoo
Kiitokset kiitoksista, Kimmo. Mutta kerro vähän lisää!!
Mari
Kimmo L sanoo
Jakso löytyy täältä: http://www.katsomo.fi/?progId=113020
Itse en saanut tuota yhtä palaa enempää, kun kuvausryhmä ja kämppikset söi loput 🙂
Jotain Maukasta sanoo
Heh, hauskaa. Mun browniet on nyt sitten virallisesti ’tajunnanräjäyttävää deittiruokaa’. Harmi, ettei nyt sitten lopullisesti sulla natsannut – mutta siitä saat hyvän syyn tehdä näitä uudestaan uusilla deiteillä.. 🙂
Mia sanoo
Kauankohan tätä suunnilleen pitää sitten pitää uunissa? 🙂
Jotain Maukasta sanoo
Hyvä kysymys, olikin jäänyt mainitsematta 🙂 Eli 175 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia tai sen aikaa, että puutikulla kokeiltaessa taikina ei enää tartu tikkuun. Mutta älä paista liikaa, brownien tulee jäädä keskeltä hieman kosteiksi.
Mari