Mausteinen kurpitsasose ja kuuma kahvi = syksyn makein kahvi.
Taas se iskee. Kurpitsakuume, kurpitsahulluus tai joku tauti joka tapauksessa. Näistä oransseista, keltaisista, valkoisista ja vihreäkuorisista kurpitsoista. Ja syntyy huikean väristä ruokaa.
Iltalehdessä tänään herkulliset, täytetyt uunikurpitsat. Näyttävä pääruoka tai maukas lisuke, molemmat käy.
Kurpitsa(kin) on yksi suosikkiraaka-aineeni. Yleensä ottaen pidän raaka-aineista, jotka toimivat sekä makeassa että suolaisessa kokkailussa. Pidän niiden tarjoamasta monipuolisuudesta.
Kurpitsa on tässä aivan mainio. Sillä syntyy makeat kakut, leivonnaiset, hillot ja soseet. Ja taas toisaalta pastat, keitot ja lisukkeet.
Mutta nyt, tänä aamuna nautin kurpitsani kahvissa.. Mutta ensin valmistetaan mausteinen kurpitsasose.
- 3 dl uunissa kypsiksi paahdettuja kurpitsanpaloja
- 1 dl vahterasiirappia
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl muskottia
- 1/2 tl neilikkaa
- 1/8 tl maustepippuria jauheena
- Paahda kurpitsanpalat pehmeiksi 200 asteisessa uunissa. Tämä vie noin 20 minuuttia.
- Mittaa kurpitsanpalat ja kaikki mausteet sekä vaahterasiirappi tehosekoittimeen ja aja sileäksi soseeksi.
- Valmista vahva maitokahvi, n. 2,5 dl ja laita kurpitsamasutesosetta 2-3 rkl kahvin joukkoon ja siinä se on, herkullinen kurpitsalatte!
Mutta ei ne kurpitsareseptit tähän ehdy. Syntyy raakatrendiin istuva salaatti, ketsuppi hodarinakin päälle ja syksyn herkullisin keitto.
Tsekkaa näistä linkeistä vinkkejä muihin, hyväksihavaittuihin ja kurpitsankyllästämiin herkkuihin:
Kurpitsakeitto
Kurpitsaketsuppi
Raakasalaatti kurpitsasta ja kesäkurpitsasta
Savustettu kurpitsa
Paahdettua kurpitsaa sinihomejuustolla
Poltettua kurpitsaa ja ruskistettua voita
Kurpitsa-halloumipasta
Jael sanoo
Tuo myskikurpitsa on suosikkejani ja sitä tuleekin paljon kokattua kaikenlaisilla tavoila;on niin monipuolinen aines;)
Mari sanoo
Tykkään itsekin tosi paljon. Ja siemenet saa hyvin myös irti ja käyttöön!